dis beyazlatmayi neden dis hekimine yaptirmali

   Her insan doğuştan gelen bir diş rengine sahip. Çoğu insanı bu renk tatmin etmiyor. Bazen de bazı alışkanlıklar sebebiyle dişlerimiz daha sarı görünmekte. Zaten herkesin isteği değil midir daha beyaz dişler! Bu konuda imdadımıza bazı malzemeler ve uygulama teknikleri yetişiyor.

İşlem öncesi hastaya öncelikle profesyonel olarak diş bakımı yapılıyor, diş taşları temizleniyor ve diş, bir pat aracılığıyla parlatılıyor. Her seans öncesi ve son seansın bitiminde hastanın fotoğrafları çekiliyor ve renk tespiti yapılıyor.

Bu işlemin hekim kontrolünde yapılması hem güvenli hem de sonucu tatmin eden bir uygulama sağlıyor hastaya. Evde uygulanan beyazlatmalar hem uzun süre sürmekte hemde sonuçlarının çok gözle görünür olamamakta. Diş etlerine vereceği zarar riski ise gözardı edilmeyecek kadar yüksek.

Bu nedenle biz diş hekimlerinin tercihi beyazlatma işleminin bir hekim kontrolünde, muayene ortamında yaptırılması.

Lamina diş ömrü ne kadardır ? Kimlere tavsiye edilir ?

Laminalarda  iki seçenek mevcuttur: Kompozit laminalar (bonding) ve porselen laminalar.

Beyazlatma istenilip sonuç alınamayan ileri derecede renkleşmiş dişlerde, formu ve şekli kötü olan dişlerde, aralarında boşluk olan dişleri birleştirmede (diastema kapama), kırık dişlerin restorasyonunda ve birçok benzeri durumda laminalar sık tercih edilen bir yöntem günümüzde. 

Laminalar iyi bir ağız bakımıyla yıllarca sorunsuz olarak kullanılabilirler. Net bir ömür vermek doğru olmayacaktır fakat çeşitli kaynaklarda ortalama 10-15 yıl kullanıldığı gösterilmekte. Lamina  yapıştırma sistemleri diğerlerinden daha üstün özelliklere sahip; bu da uzun ömürlü olmasını açıklamakta. Ömürlerini uzatmak için ağız bakımına dikkat etmeli ve düzenli hekim kontrolünü ihmal etmemelisiniz.


Lütfen Bekleyin