dis beyazlatma

Diş Beyazlatma

Hepimiz inci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz. Ama bazen ne kadar düzenli fırçalarsak fırçalayalım istediğimiz beyazlık mümkün olmayabilir. Çünkü herkesin diş yapısı ve diş rengi farklıdır. Ayrıca yıllar içinde yediğimiz içtiğimiz besinlerin etkisiyle dişlerimizin renginde değişimler oluşmaktadır. Diş beyazlatma işte bu noktada devreye giren yüz güldürücü bir tedavidir.

Diş Beyazlatma Nedir ?

Diş beyazlatma, dişlerin mevcut renginin çeşitli kimyasal ajanlar kullanılarak ağartılması işlemidir. Bleaching ya da diş ağartma tedavisi olarak da geçmektedir.


Dişler Neden Renklenir?

  • Dişler doğal olarak koyu renklere sahip olabilirler.
  • Çay, kahve, şarap, sigara gibi renk veren içecek ve keyif vericilerin etkisiyle renklenebilir.
  • Dişin maruz kalmış olduğu bir travma yada kanal tedavisi neticesinde dişin canlılığını kaybetmesi sebebiyle de dişlerde renklenmeler oluşabilir.
  • Diş gelişimi sırasında çocuklukta kullanılan bazı antibiyotiklerin etkisiyle renklenmeler meydana gelebilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir ?

Dişleri beyazlatmak için birçok farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar;

  • Ofis tipi beyazlatma - klinik ortamında hekim tarafından uygulanan
  • Ev tipi diş beyazlatma - hastanın evde doktor tarafından verilen talimatla kendi uyguladığı teknik
  • OTC beyazlatma (over the counter technic) diş hekimi kontrolü olmadan hasta tarafından yapılan beyazlatma yöntemi
  • Diş içi beyazlatma

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir ?

Ofis tipi diş beyazlatma hekim tarafından klinik ortamda uygulanabilen , ev tipi diş beyazlatmaya göre daha kısa sürede, etkin bir şekilde sonuç veren, bu sebeple en çok tercih edilen diş beyazlatma yöntemidir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Beyazlatma işlemi öncesinde diş beyazlatma işlemini olumsuz etkileyecek diş taşı,plak vb sorunlar ortadan kaldırılır. Sonrasında diş etlerine ve ağız içindeki diğer yumuşak dokulara zarar gelmemesi için dişetleri koruyucu bir tabaka olan dişeti bariyeri ile kaplanarak diş beyazlatma ajanının diş etlerine ulaşması engellenir. UV ışını veya lazer yardımı ile harekete geçirilen jel ile dişlerin beyazlaması sağlanır. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi ortalama 30-45dk sürer. durulanmalıdır. Böyle durumda dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde beyazlama olabilir. E vitamini içeren krem tahriş olan diyetlerine uygulanmalıdır.


Ofis Tipi Diş Beyazlatma Uygulamasının Ev Tipi Beyazlatmadan Farkı Nedir?

Ofis tipi diş beyazlatmada kullanılan kimyasal maddenin, ev tipine oranla konsantrasyonunun daha fazla olmasından dolayı diş hekimi gözetiminde yapılması zorunludur. Ofis tipi beyazlatmanın ev tipi beyazlatmaya göre en büyük avantajı hızlı sonuç vermesidir .UV ışını veya lazer gibi ışık kaynaklarıyla birlikte uygulandığında çok daha derin ve etkin bir beyazlatma sağlanmaktadır.


OTC (Over The Counter ) Tekniği Nedir?

Diş hekiminin danışmanlığı ve kontrolü olmadan hastanın eczane veya marketlerden satın alıp kullandığı beyazlatma materyalleridir. Dişe yapışan bantlar, ağız gargaraları ve diş macunlarından oluşmaktadırlar. Dişlerde minede aşınma, uzun süreli hassasiyet gibi dezavantajları olabilir. Tavsiye edilmemektedir.

Eczanelerden Veya Marketlerden Alınan Beyazlatma Ajanları Güvenli midir?

Hayır. Bu ajanların, minede aşınma, uzun süreli hassasiyet gibi dezavantajları olabilir. Tavsiye edilmemektedir.


Diş içi beyazlatma nedir?

Kanal tedavisi nedeniyle rengi değişen dişlere uygulanan beyazlatma işlemidir.


Kanal Tedavisi Nedeniyle Rengi Değişen Dişlere Beyazlatma Yapılır mı?

Kanal tedavi görmüş dişler öncelikle kontrol edilir ve eğer başarısız olmuş bir kanal tedavisi ise tedavi yenilenir. Ardından dişin içine beyazlatma ajanı yerleştirilerek beyazlatma işlemi sağlanır. Dişin rengi istenilen seviyeye gelene kadar bu işlem iki gün ara ile tekrarlanır. Sonuç genellikle mükemmele yakındır ve ortalama 1 hafta sürer.


Diş İçi Beyazlatmanın Dişe Zararı Var mıdır?

Kanal tedavisi yapılan dişlere uygulandığı için, işlem doğru yapıldığı sürece bir zararı yoktur.


Beyazlatma dişlerime zarar verir mi?

Ofis tipi diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde klinik bir ortamda uygulandığından dişlere herhangi bir zarar vermemektedir. Diş beyazlatma işlemi diş yüzeyinde herhangi bir madde kaybına yol açmaz. İşlem öncesi diş ve diş etleri kontrol edilerek işlemin zarar verebileceği durumlar ortadan kaldırılır. Dişleriniz ve diş etleriniz için güvenli bir uygulamadır. İşlem sırasında ve takip eden 24 saat içerisinde hassasiyet olabilir. Bu hassasiyet dişin yapısına ve kişinin bünyesine göre değişir.Bu hassasiyetler geçicidir.


Beyazlatma İşleminin Yan Etkileri Nelerdir?

Tedavi sırasında ve sonrasında hassasiyet, dişeti ve yumuşak dokularda rahatsızlık hissi, rengin geri dönmesi gibi yan etkiler gözlenebilir.


Dişler Ne Kadar Beyazlar?

Diş beyazlatma işleminin etkisini dişlerdeki renklenmenin yoğunluğu ve dişlerin diş jeline olan duyarlılıkları belirlediği için kişiden kişiye göre değişmektedir. Antibiyotik kullanımına bağlı renklenmelerde istenilen beyazlığa ulaşmak için daha uzun süre uygulama gerekirken, sarı ve kahverengi tonlardaki lekelerde hızlı sonuç alınabilmektedir.


Diş Beyazlatma Ne Kadar Süre Etkisini Korur?

Diş beyazlatma sonrasında beyazlatma etkisi hastanın çay, kola, kahve ve sigara kullanımına göre değişir.Beyazlatma sonrasında genellikle renk öncelikle parlaklığını kaybederek kaybolur, Altı ay ile iki yıl arasında sabit kalır. Hastalara her 4-6 ayda bir 1-2 seansla bakım yapması tavsiye edilir.


Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılı mıdır?

İşlem sırasında ve takip eden 24 saat içerisinde hassasiyet olabilir. Bu hassasiyet dişin yapısına ve kişinin bünyesine göre değişir. Hassasiyet fazla ise işlemden sonra ağrı kesici alınabilir. Bu hassasiyetler geçicidir.


Herkese Uygulanabilir mi?

Hamilelerde ve emzirme dönemindeki kadınlarda ve 14 yaşın altındakilerde uygulanamaz.


Beyazlatmadan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Beyazlatma reaksiyonu 24 saat sürmektedir. Bu nedenle işlem sonrası 24 saat süreyle sigara, renklendirici herhangi besin ve içecekler (kırmızı şarap, köri soslu besinler, meyve suları, salçalı besinler, çay ve çay çeşitleri, kahve vs.) yiyip içilmemelidir.
İşlem sonrası tüketilen asitli içecekler hassasiyeti arttırabilir. Bu nedenle 24 saat süreyle bu tür içecekler tüketilmemelidir.

bodrum diş beyazlatma   diş beyazlatma bodrum   bodrum lazerle diş beyazlatma   lazerle diş beyazlatma bodrum