estetik dis nedir dis estetigi bodrum

 Estetik Diş Nedir ?

Estetik diş, Bodrum Konacık diş hekimleri tarafından hastaların çok daha güzel dişlere sahip olması için sunulan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Günümüzde estetik dişlere olan artan talebin artması ile birlikte estetik diş çok daha önemli bir hale gelmiştir. Her geçen gün daha fazla hasta, güzel bir gülümsemenin yanı sıra sağlıklı bir ağza sahip olmak istiyor. En iyi diş tasarımını elde etmek için estetik tedaviler, doğru malzemeler ve doğru diş hizmetlerinin birleşmesi ile oluşur.

Günümüzde diş kliniklerine gelen her hasta diş sağlığına veya ağzının işlevselliğinin yanı sıra estetik diş tedavileri amacıylada gelmektedir. Bu sebeplerin dışında son yıllarda en çok gelişen uzmanlık alanlarından biri olan diş estetiği nedir sorusunu cevaplayalım. Kusursuz bir gülümseme kişilerin kendilerini çok daha kusursuz hissetmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle diş estetiğinin önemi günümüzde artarak en çok talep edilen tedavilerden biri haline gelmiştir. Şimdi gelin, tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Diş estetiği, doğal ve uyumlu bir gülüş elde etmeyi amaçlayan diş hekimliği alanında bir uzmanlık alanıdır. Temel amaç dişlerin fonksiyon ve estetiğini iyileştirmektir. Şu anda diş estetiğindeki gelişmeler, her hastaya mükemmel bir gülümseme elde etmek için kişiselleştirilmiş bir çözüm sunmamızı sağlıyor.

Diş Estetiğinde Olası Çözümler Nelerdir? Diş estetiği, gülümsemeyi iyileştirmeye yardımcı olan çeşitli tedavileri içerir.

Diş Temizliği Teknik olarak profilaksi olarak bilinen diş temizliği, basit ama gerekli bir ağız sağlığı tedavisidir. Diş temizliği sayesinde sadece daha güzel bir ağza sahip olmakla kalınmayıp, aynı zamanda iyi bir ağız hijyeni sağlanmış olup, birçok hastalığı ve ağız kokusu gibi yaygın ağız problemlerini önlenir. 6 ayda bir dişlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.

Ortodonti

Dişleriniz çarpık veya yerinde değilse, ortodonti ile mükemmel ve kıskanılacak bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Bu tedaviler sayesinde dişlerin kötü pozisyonunu düzeltebilir ve dizilişi iyileştirebilir. Ortodonti teknolojisi her geçen gün değişmektedir, çoğu durumda ilk bakışta gözden kaçmaktadır. Ancak giderek daha fazla yetişkin, ortodonti ile ilgilenmektedir. Dişlerin estetiğini iyileştiren yeni ortodonti teknolojileri, lingual ortodonti veya görünmez ortodonti gibi kimsenin göremediği rahat, görünmez ve çıkarılabilir apareyler aracılığıyla çalışır. Deneyimli, uzman bir ortodonti doktoru, size geleneksel temel metal ortodontik çözümden en son estetik ortodontik tedavilere kadar her şeyi sunabilir.

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma tedavisi anında sonuç alınabildiği için en yaygın tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak aynı zamanda dişlerinizin tekrar lekelenmesini önlemek için maksimum bakım gerektiği unutulmamalıdır. Dişleriniz uzun yıllardır soluk sarı ise diş beyazlatma tedavisi ile doğal diş beyazlığına kavuşabilirsiniz. Dişlerinizin daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlamak için özel bir jel ile mavi ışık kullanılarak diş beyazlatma (bleaching) işlemi yapılır. Sadece bir saatlik diş beyazlatma tedavisinde dişlerinizin estetiğinde önemli gelişmeler görmeye başlayacaksınız. Diş Şekillendirme İstediğiniz boyutta ve şekilde olmayan dişleriniz mi var? Pürüzlü kenarlar veya kısmi kırılmalar, gülüş estetiğini olumsuz etkiler.

Diş şekillendirme, uyumlu ve dengeli bir gülümseme çizgisine ulaşmanıza yardımcı olabilecek ağrısız (lokal anestezi altında) invaziv bir tekniktir. Dişlerinizi doldurmak ve şekillendirmek için özel bir kompozit malzeme kullanılır ve daha sonra onları mükemmelleştirmek için kontürlenir. Diş şekillendirme tekniği sayesinde ideal gülüşünüze kavuşabilirsiniz.

Diş Kaplamaları

Eğer dişlerinizin görünümünden ve şeklinden, rengi veya diziliminden memnun değilseniz, porselen kaplamalarla bir çözüm bulabilirsiniz. Bir diğer yöntem olan lamine ise kırıkları, çatlakları, aşınmaları veya renk bozulmalarını düzeltmek ve onarmak için dişlerin önünü onarabilen ince bir porselen tabakasıdır. Bu basit ve rahat tabakalar diş yüzeyine yapışır ve dişlerin görünümünü büyük ölçüde iyileştirir. Bu, diş estetiğini geri kazandırmak ve gülümsemeleri iyileştirmek için çok olumlu bir çözümdür.

Estetik Diş Tedavisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bu diş hekimliği uzmanlığı, esas olarak hastanın aşağıdaki sorunları olduğunda kullanılır: · Ön dişler geniş aralıklı ise, · Dişler, lekeli ve rengi bozuk ise, · Diş asimetrisi var ise, · Dişlerin kırılması veya aşınması durumu var ise, Çürük varlığında ; Düzensiz diş eti çizgisi var ise veya çok kısa diş yüzeyleri varlığında,  Diş eti hastalığı varlığında, Estetik Diş Kliniği Bodrum Uzman tavsiyesi doğrultusunda ideal bir ağız sağlığı ve diş estetiği seçilir.Bunu yaparken dişleriniz için belirli bakım önlemleri almalısınız. Eğer bakım önlemleri alınmazsa, tedavi etkili olmayabilir veya sonuçların hızlı bir şekilde tersine dönmesine neden olabilir. Son olarak bilmelisiniz ki kozmetik tedaviler diş sağlığı sorunlarını çözen tek yöntem bu değildir.

Estetik Diş Hekimi Bodrum

Estetik diş hekimi Bodrum ile dişlerinizdeki çeşitli problemlerin önüne geçebilirsiniz. Diş estetiği, amacı insanların görünümleri aracılığıyla fiziksel görünümlerini iyileştirmeyi amaçlayan diş hekimliği uzmanlık alanıdır. Bu tedavilerin doğru bir şekilde yapılabilmesi için ağzın sağlıklı olması önemlidir yani herhangi bir diş sağlığı sorunu varsa estetik işlem uygulanmadan önce söz konusu sorunun çözülmesi öncelikli olacaktır. Hastanın diş estetiğini geliştirmek için yapılan tedaviler kişiye özel tedaviler olmalı ve yüz analizi altında gülüş tasarımını ihtiyaçlarına en uygun çözümle uyarlamayı başarmalıdır. Bu doğrultuda siz de dişlerinizin kusursuz bir görünüme sahip olmasını sağlamak için diş hekiminizle iletişime geçebilirsiniz.


Lütfen Bekleyin