kancali dis protezi

Kliniğimizde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri

• Ev Tipi Diş Beyazlatma Ağız içinden ölçü alınarak kişiye özel uygun beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli uygulanır.

Plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün ya da gece uykusu boyunca kullanılarak 8-10 gün süren bir tedavidir.

• Klinik ortamında beyazlatma

Diş kliniği içerisinde uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Uygulama süresi diğer yöntemlere göre daha kısa sürer. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli mavi Led ışını, UV ya da lazer yardımıyla aktif hale getirilir ve beyazlama ortalama 20 dk sürer. ( Diş eti temizliği ve hazırlanması, hastanın hazırlanması da baz alınırsa tedavi 1 saati bulabilir.)

• Tek Diş Beyazlatma (Kanal tedavili/devital dişleri içten beyazlatma)

Diş üzerinde var olan dolgudan bir miktar kaldırılır, açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır ve devamında diş, geçici dolgu ile kapatılır. İstenilen renge ulaşıncaya kadar 3 gün aralıklarla seanslar tekrarlanır. Kanal dolgusu çok iyi izole edilmişse çoğunlukla dişe bir zararı da yoktur.

• Ev+Ofis tipi beyazlatmanın beraber kullanıldığı kombine tedavi

Size uygun diş beyazlatma yöntemine karar verebilmemiz için mutlaka muayene etmemiz gerekir.  Beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Aksi halde hekiminize başvurmanız gerekir.

Beyazlatma sonrasında renk zamanla kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay, kahve, şarap, kola vb.) ve sigara kullanımına göre değişir 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. 4-6 ayda 1 ya da 2 seans ile desteklenirse diş beyazlatma kalıcı hale getirilir.

Beyazlatma süresince ve sonrasında 2 gün çay, kahve, şarap, kola gibi renkli sıvılar, renk veren yiyecekler ve tütün mamullerinden kesinlikle uzak durulması gerekir. Kullanılması durumunda işlem ters reaksiyon gösterir ve dişler renklenir.

İstenilen diş beyazlığına sahip olmak asla zor değil.


Lütfen Bekleyin