kancali dis protezi xr

Kancalı diş protezi Parsiyel diş protezleridir, sabit protez uygulanamayan hastalarda tercih edilebilen protezlerdir. Dişsiz bölgenin önündeki dişe, protez kanca ile tutunduğu için kancalı protez olarak da isimlendirilir. Parsiyel protez var olan dişlere bir işlem yapılmadan, çeneden ölçü alınarak direkt olarak uygulanabilir.

Parsiyel diş protezler de ölçü ve çeşitli provalar ile ortalama 4/5 seansta hazırlanır. 5 seans için ortalama 2 hafta yeterlidir.

Parsiyel protezler dişlerden destek alırlar kullanılan kancalar yardımıyla ve yumuşak dokudan. İlk kullanıldığında çok sıkı iken zamanla daha rahat takıp çıkarılır. Sabit protezlerin konforu ve çiğneme etkinliği parsiyel diş protezlerinde de beklenemez. Fakat tutuculuğunda problem yaşanmadığı için rahat bir şekilde estetik de sağlanmakla birlikte kesme, ısırma ve öğütme fonksiyonları yapılır.

Protezde metal parçaların olması ilk başlarda alışmayı zorlaştırır. Fakat, belirli bir süre geçtikten sonra çoğu hasta kendi dişiymiş gibi bu protezleri rahatça kullanır.

Parsiyel protezlerinin temizliği akar su altında sabun ve fırça yardımıyla yapılır. Temizlik için diş macunu kullanılmaz. Ayrıca bazı markaların temizleyici tabletleri mevcuttur.

Zamanla kancalarda gevşeme görülebilir, bu durumda da hekiminiz kolayca sıkılaştırarak protezin oynamasını engeller.

    Kancalar metal olduğu için ön bölgede var olan kanca estetiği sağlamakta güçlük çıkarabilir.(dişeti renginde olan kancalar da mevcuttur) Kancalara zarar vermemek de önemlidir. Takıp çıkarma işlemleri yavaş ve dikkatli şekilde yapılmalıdır. Parsiyel protezin kancasız alternatifi hassas bağlantılı (çıtçıtlı protezler) protezdir. Protezin dişlerden destek aldığı kısmı protezin içerisindedir ve görünmez. Kancalı protezlere iyi bakılıp hijyeni sağlanırsa uzun zaman boyunca kullanılır. Tamiri gerektiği durumlarda ise hastadan alınan protezi alındığı hafta içerisinde teslim edilebilir.


Lütfen Bekleyin